Betong, DIY & Skapande

Virkad kruka/skål i betong


De här virkade krukorna (eller skålar om man så vill) gjorde jag och min kära moder för ett tag sedan när jag var och hälsade på. Det vi har använt är: en virkad duk köpt på loppis, finbetong från Byggmax, en hink och vatten.1. Börja med att blöta den virkade duken i vatten. Under tiden blanda till betongen (instruktioner på hur finns här)


2. Dränk duken i betongen.3. Betongen ska täcka helt, man får arbeta in den en stund innan hela duken är täckt.4. Placera duken över någonting för att forma den. Här har vi använt en hink.


5. För en lite stabilare botten kan man lägga ett lager betong högst upp, som vi gjort på den till vänster här på bilden.6. Vänta ett par dagar och lyft sedan av krukan från hinken. Klart!Färdiga att användas! Stoppa i en innerkruka med någon fin blomma eller ta in och används som förvaringsskål!
Previous Post Next Post

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply Hej! 13 juli, 2016 at 01:20

    Vad fint allt ni gjort är!
    Jag undrar hur man vet om man ska vattna lite/ mycket eller inte alls???

  • Leave a Reply

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.