Betong, DIY & Skapande

Fågelbad i betong

 

De här två fågelbaden har min mamma gjort (eller jag hjälpte till lite med den översta! Tryckte ner några stenar, haha). Hon har använt en stor balja som gjutform, och ”vattenhålet” är gjort med en plastskål som har en fin vågig form. Det första badet tryckte vi ner stenar på samma sätt som när vi gjorde ljusstakarna med snäckor.

 

Till det andra fågelbadet måste man göra de små bladen först! De gör man på liknande sätt som med det här bladet, fast utan sandhögen så att de blir platta. När bladen är färdiga sätter man igång att göra det stora badet. När man hällt i betongen och satt i skålen som ska utgöra själva vattenhålet så trycker man försiktigt ner de små bladen i betongen där man vill ha dom. Det får inte vara för djupt så att de täcks, men tillräckligt djupt för att de inte ska lossna så lätt.

 

Vi har också gjort ett fågelbad som ser ut som det översta, fast med snäckor istället för stenar. Det fick min svärmor i födelsedagspresent förra året tillsammans med några ljusstakar med snäckor på.
Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.